EnergiePrestatieCertificaat in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (EPB-Brussel)
Verplicht voor verkoop en verhuur

In welke gevallen heb ik een EPB nodig in Brussel?

Indien je een huis, appartement of studio verkoopt in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest heb je sinds de 1e mei 2011 een EPB nodig. Voor verhuur van een huis, appartement of studio is er een verplichting vanaf de 1e november 2011.
 

image.jpg

Van zodra u een woning of appartement te huur of te koop aanbiedt moet u de energetische klasse, de energiescore en de jaarlijkse CO² uitstoot vermelden in alle publiciteit omtrent de woning. U dient een kopie van het EPB te overhandigen aan alle potentiële kopers en aan de huurder. Bij verkoop overhandigt u het EPB aan de nieuwe eigenaar (de koper).

 • Hoe werkt een afspraak met één van onze energiecertificateurs?

  Alle certificateurs spreken Frans, Nederlands en Engels. . Bij hun opmetingen ter plaatse, dienen ze toegang te hebben tot alle kamers en ruimtes van de woning, alle ramen en deuren moeten bereikbaar zijn.
  In het geval van een appartement met een collectieve verwarmingsketel en /of collectieve boiler voor de productie van sanitair warm water, is het nodig om toegang te krijgen tot de stookplaats. Vandaar is het handig om ons de gegevens te bezorgen van de syndicus van het gebouw zodat we met hen een afspraak kunnen maken.
   

  Enkele dagen na het bezoek krijgt u per post twee originelen, één in het Nederlands, één in het Frans. Op deze manier kan u potentiële huurders of kopers in de twee landstalen informeren en een kopie bezorgen. (op dit moment is het nog niet mogelijk om Engelstalige EPB’s te verkrijgen)

 • Hoe wordt de energetische klasse berekend van uw woning?

  De energetische klasse (en de energiescore) is het jaarlijks primair energieverbruik gedeeld door de Bruto vloeroppervlakte van de woning.
   

  Dit resultaat wordt uitgedrukt in kWh/m2/jaar [kiloWatt uur primaire energie / per vierkante meter / per jaar]. Het geeft aan hoe energiezuinig een woning is.
   

  De energetische klasse laat toe om het theoretische verbruik van woningen onderling te vergelijken.

   
  Meer info op de website van

  Leefmilieu Brussel

 • Wat is de geldigheidsduur van een EPB in Brussel?

  Het EPB is 10 jaar geldig. Indien u ondertussen renovatiewerken uitvoert en beslist om de woning te verkopen of verhuren, zou u kunnen overwegen om een nieuw, aangepast EPB op te laten maken, die rekening houdt met de aangebrachte verbeteringen. Op deze manier verschijnt er een betere energiescore en behoor je tot een betere energieklasse


  Onze tarieven en betalingswijze

  Immoplan garandeert u een kwaliteitsservice, snelheid en accuraatheid van de uitgeschreven EPB’s, aan zeer concurrentiële prijzen. Het certificaat dient ter plaatse betaald te worden, ofwel cash, ofwel via een draagbare betaalterminal (bancontact).
  Voor een offerte, bel 0496/18 45 16 of mail ons op info@epc-typea.be